vrouw salade bij blog: deze voornemens kosten geen inspanning - healthyweightonline.nl

DEZE VOORNEMENS KOSTEN GEEN INSPANNING!

Ga jij het nieuwe jaar in met nieuwe voornemens?

Elk jaar doen we het weer … we maken allemaal goede voornemens. Want na 1 januari moet het toch echt anders…

Je gaat – en dit keer écht- je eetpatroon omgooien. Je gaat gezonde dingen eten, geen wijntje meer, niks meer bij de buis knabbelen, traktaties op je werk aan je neus voorbij laten gaan en géén tussendoortjes meer. Als je thuis komt uit je werk ga je meteen iets doen om te voorkomen dat je iets lekkers gaat pakken omdat je moe bent.

Staan er ook zulke dingen op jouw lijstje?

Pepernoten zak sinterklaas Blog: Zo maak jij december ontspannen en gezond www.healthyweightonline.nl

En als je nu heel eerlijk bent…even met je aandacht bij jezelf naar binnen gaat en VOELT… Hoeveel vertrouwen heb je dat het dit keer beter zal gaan dan andere jaren?

Als je een cijfer zou geven op een schaal van 0 -10
waarbij 0 = ”ik heb er totaal geen vertrouwen in”
en 10 = “er is niets in mij dat twijfelt, dus ik heb het volste vertrouwen”,
hoe scoort jouw vertrouwen dan?

Oeps?!

Als dit confronterend voor je was, als je merkte dat je je dit liever niet wilde afvragen, of als je deze vraag hebt overgeslagen… dan raad ik je aan om vooral verder te lezen, want ik vermoed dat ik je inzichten kan geven die ervoor kunnen zorgen dat je dit jaar wél succesvol zult zijn in wat je je voorneemt. Maar eerst moet je begrijpen waarom het zo vaak mis gaat met die voornemens…

Waarom gaan voornemens zo vaak de mist in?

Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig samen te vatten in één uitspraak: “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, dezelfde resultaten” Er is dan weliswaar een nieuw jaar begonnen en dat zorgt er mogelijk voor dat je tijdelijk iets meer wilskracht kunt inzetten, maar eigenlijk is er niet écht iets veranderd ten opzichte van vorig jaar en de jaren ervoor. Dezelfde gedachtes gaan nog door je hoofd. Je bent niet opeens niet moe meer. Je kunt niet opeens veel beter voor jezelf opkomen en nee zeggen… Je voelt je niet opeens niet alleen meer of onvoldaan als je thuis komt… Nee, JIJ bent niet veranderd. En op enig moment is die extra wilskracht op. Wilskracht inzetten is zoiets als tegen de stroom in zwemmen. Op enig moment ben je uitgeput. In mijn blog “Stromen” leg ik je dat haarfijn uit. Het resultaat is dat je terugvalt in je oude patronen en dat je wéér baalt van jezelf. Dat alle inspanning weer voor niks is geweest!

Hoe kan je dan wél blijvend resultaat behalen en tevreden zijn over jezelf?

In de allereerste plaats is het belangrijk dat stopt met je zo in te spannen. Met te worstelen met jezelf.  De sleutel tot succes is namelijk niet inspanning, maar focus!

lens focus 1 bij blog: Dit voornemen kost geen inspanning healthyweightonline.nl

Focus op je DOEL

Maak een helder en aantrekkelijk beeld van je doel. Stel je doel zo, dat je erin kúnt geloven. Als je naar je toekomstige zelf kijkt en je wordt er blij van, dan weet je dat je goed zit. Dat je onbewuste het heeft begrepen en je gaat helpen. Ha! Dát is krachtig! Niks tegen de stroom in… je onbewuste geeft je zetjes de goede kant op! Hoe mooi is dat!

lens focus 2 bij blog: Dit voornemen kost geen inspanning healthyweightonline.nl

Focus op WAAROM je je doel wilt bereiken

Waarom is het zo belangrijk voor je? Wat hoop je dat er verandert als je je doel behaalt hebt? Wil je vooral eindelijk rust in je hoofd? Wil je weer blij kunnen zijn met jezelf? Wil je vooral meer zelfvertrouwen hebben? Stel je eens voor dat je dat kunt bereiken….hoe zou dat voelen? Wow…nu ga je pas echt met de stroom van je verlangen mee!

lens focus 3 bij blog: Dit voornemen kost geen inspanning - healthyweightonline.nl

Focus je niet op WAT je eet, maar op HOE en WAAROM je eet.

Als je je bewust eet, maak je vanzelf betere keuzes, geniet je meer en ervaar je meer bevrediging en dan kun je dus ook op tijd stoppen. Als je bewust bent waarom je wilt eten, kun je alternatieven vinden die meer bevredigend en dus blijvend zijn.

Dit focus-voornemen hoef je niet met wilskracht  vol te houden, want je wordt er vanzelf beter in. Het gaat steeds makkelijker tot het helemaal in je systeem zit en je bijna niet meer weet hoe vroeger was. Dat geeft rust in je hoofd en dan kan je lichaam geleidelijk haar natuurlijke, gezonde gewicht gaan aannemen.

Als dit jou aanspreekt, maar je denkt ook dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan is mijn online cursus Ontspannen Eten wellicht iets voor jou. Daarin help ik je stapje voor stapje naar de gewenste verandering. Je kunt nu deze cursus winnen door onderstaande blogvraag te beantwoorden.

Ik ben benieuwd...

Aan het begin van dit blog heb ik je deze vraag gesteld:

Hoeveel vertrouwen heb jij dat je je voornemen gaat volhouden?

Vul  hieronder het cijfer in dat toen in je opkwam.
Onder de reacties verloot ik een gratis cursus Ontspannen Eten t.w.v. € 57! De loting is op 10 januari.

Geplaatst in Blog, Featured en getagd met , , .

10 reacties

 1. Het cijfer dat meteen in mij opkwam was een 8! Eigenlijk was ik er zelf een beetje verbaasd over; ik heb blijkbaar vertrouwen in mijzelf. Dat het geen 10 is, komt waarschijnlijk door het feit dat ik ‘s avonds nog erg veel trek heb in zoetigheid. Ik heb net twee weken gelogeerd bij Arabische vrienden in Israel en heb andere vrienden bezocht. Veel eten op tafel, alles zelf klaargemaakt en alles even heerlijk. Ondanks het feit dat ik brood en rijst heb laten staan, voelde ik me toch elke dag opgeblazen. Rotgevoel, wil ik niet meer!

  • Fijn dat je spontaan een 8 kunt noemen Geerke! Goed om te merken dat je lichaam het niet fijn vindt als je teveel of niet helemaal de goede dingen eet, waardevolle feedback en een aanmoediging om zo door te gaan :-), super!

 2. Ik ga voor een 5 ,
  Ben er zo klaar mee met de suikerverslaving die ik volgs mij heb, ik ben geen frisdrank drinker maar bij mij zijn het chocolade, Zoetigheid, koekjes en mijn lievelingsdrank is baileys wat ook zooo fout is.Ik weet het allemaal. .nu na ruim 10 kg aangekomen te zijn echt de HOOGSTE tijd

  • Goed dat je je suikerverslaving wilt aanpakken, Thea! Misschien is het goed om te achterhalen waaróm je zo maar zoetigheid snakt waardoor het een verslaving is geworden… als je dat oplost zal het je makkelijker lukken om ervan af te komen! Ik wens je in elk geval veel succes!!

 3. Ik ga morgen beginnen met 100 procent suikervrij. Al wetende dat nieuwjaarsdag zondag en maandag zal zijn. Ik heb me dit voorgenomen omdat ik nu eindelijk van de verslaving suiker af wil. Mijn gewicht zou moeten volgen nu ?????
  Ik ben beetje insulineresistent dus dat betekent dat ik moeilijker ga afvallen maar volgens de deskundigen en dokters betekent het gewoon teveel eten. Niet mee akkoord. Ik ga nu mijn insulineresistentie eerst in orde brengen vooraleer ik ga afvallen. Denk dat ik een wijze beslissing heb genomen. Supplementen omega 3 en omega 7 weer in aan het nemen en ook de vit D

  • Suiker achterwege laten is sowieso een goed idee, Reina! Je zult merken dat je je steeds beter gaat voelen en dan is volhouden niet zo moeilijk meer. Hou je doel steeds voor ogen en waardeer jezelf dagelijks omdat je je lichaam zo goed verzorgt!

 4. Toen ik je blog las kwam direct het cijfer 3 in mij op. Al zo vaak goede voornemens in voorgaande jaren gehad. Het wil niet zeggen dat ik niet al gezonde maaltijden op tafel zet. Maar alles wat ik tussendoor eet, eet ik niet bewust. Ik geniet er niet van en proef nauwelijks wat ik eet. Ik eet te snel!
  Het vertrouwen in mijzelf dat ik het ga volhouden is dus niet zo hoog. De drie focuspunten die jij beschrijft zijn belangrijk om nu op te pakken. Werken aan een hoger cijfer én genieten zijn mijn goede voornemens voor 2018!

  • Hoi Anita, poeh… een 3, dan is het fijn dat je nu je focus gaat verleggen! Goed dat je zo helder hebt wat je kunt veranderen om betere resultaten te krijgen dan al die jaren hiervoor! Ik hoop en ga ervan uit, dat ze gaan bijdragen aan dat hogere cijfer! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *