Healthy Weight heeft een holistische filosofie: wij zien lichaam en geest als een eenheid. Wij gaan uit van een wisselwerking tussen denken, voelen en gedrag. De mentale, emotionele en fysieke processen vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Daarom werken wij samen met orthomoleculaire- en natuurdiëtisten. 

Zij helpen je om de fysieke oorzaken te achterhalen en op te lossen. De voedingsadviezen op orthomoleculaire basis zijn gericht op wat je het beste kunt toevoegen aan je voeding om het overtollig vet los te kunnen laten. Soms hebben kleine veranderingen in de voeding al een groot resultaat. De diëtisten maken gebruik van zo natuurlijk mogelijke, onbewerkte voeding: natuurvoeding. Natuurvoeding is rijk aan voedingsstoffen en arm aan onnodige toevoegingen. Waar nodig zal het voedingsadvies aangevuld worden met voedingssupplementen.


Wij werken samen met:

Ellen Rutten

Ik ben geregistreerd  orthomoleculair diëtist en -therapeut. Mijn specialisaties zijn migraine, intolerantie en darmklachten en  emotioneel overgewicht, in samenwerking met Ina.

Door mijn opleidingen ben ik steeds meer in gaan zien hoezeer voeding van invloed is op het wel of niet functioneren van je lichaam. Terwijl er voor auto’s wel heel veel aandacht is wat voor soort brandstof het beste rendement oplevert, gebeurt dit tot mijn verbazing bij mensen nauwelijks.

Een verband tussen het ontstaan van ziekten en de voeding die wel of niet genomen wordt, komt bij veel geneeskundige behandelingen nooit boven water. Heel gauw wordt medicatie voorgeschreven om (ziekte)symptomen te onderdrukken, maar ........ waar komen die symptomen vandaan, wat wil je lichaam je vertellen. Wat is er mis/loopt er uit het spoor?

Wil je meer over mij weten? Lees dan verder op mijn website.

Gerdi ter Heegde

Ik ben Orthomoleculair geneeskundige / Voedingstherapeut. Sinds 2014 werk ik vanuit mijn praktijk in Amersfoort in gezondheidscentrum Vitavi.

Mijn specialisme is de relatie tussen gezondheids- en/of gewichtsproblemen en jouw voeding. De levensstijl die we met zijn allen aangenomen hebben drukt een stempel op onze gezondheid en maakt gezond zijn en gezond oud worden tot een ware uitdaging.

Ik begeleid en adviseer je graag om een gezonde levensstijl in je leven te integreren. Maatwerk dus, waarbij jij centraal staat en waarbij de adviezen gericht zijn op gezondheidsbevorderende stappen die je in je dagelijkse leven helpen om de juiste keuzes te kunnen maken

Kijk voor meer informatie op mijn website.

 

Mirjam Bakker - van Dam

Als Voed-je-Gezond diëtist ben ik aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD) waarbinnen we kennis en wetenschappelijke informatie uitwisselen. Na de HBO opleiding diëtetiek te hebben afgerond heb ik vele opleidingen gevolgd om mijn kennis te verbreden. Ik werk met de laatste wetenschappelijke inzichten volgens de principes van Evidence Based Medicine. Dit betekent dat ik de wetenschappelijke literatuur, mijn kennis en ervaring en jouw wensen en mogelijkheden inzet bij het zoeken naar een oplossing voor je klachten. Daarnaast geef ik voedingsworkshops, voedingsleer lessen aan therapeuten en (para-)medici. Ben ik voorzitter van het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD) en schrijf ik voor de Voedingspiramide en heb ik de FODMAP brochure (mede-) ontwikkeld.

Lees meer over mij en mijn praktijk op linked-in of op mijn website.

 

Frederike Karduks

Als natuurdiëtist heb ik verschillende aanvullende scholingen gevolgd zoals de opleiding hormoontherapie bij Ralph Moorman. Mijn voornaamste specialisaties zijn hormonale disbalansen en voeding bij zwangerschap(-wens). Je kunt bij mij terecht om je hormonen op een natuurlijke manier in balans te brengen!

Met een holistische aanpak kijk ik samen met jou hoe we de oorzaak achter de klachten op kunnen lossen en daarbij een passend eetpatroon kunnen vinden. de juiste voeding kan voor iedereen het verschil maken. Je krijgt meer energie, voelt je fitter en verbeterd je gezondheid en weerstand.

Kijk voor meer informatie op de website van DeDieetwinkel

 

Judith Rondeel

In mijn praktijk heb ik gekozen voor een holistische benadering.
Deze benadering staat voor het verbeteren van de totale gezondheid en welzijn door te zoeken naar de oorzaken achter de klachten en niet alleen het ziektebeeld behandelen.
Begrijpen hoe het lichaam werkt, verbanden leggen en weten wat je er met voeding en/of supplementen mogelijk aan kunt doen.
En indien nodig gebruik maken van speeksel-, bloed- en/of ontlastingsonderzoeken om meer inzicht te krijgen.
Samen met de cliënt gaan puzzelen en ontdekken wat wel en niet beter voor hem/haar zou kunnen zijn.

Wil je meer weten over mijn praktijk, kijk dan eens op mijn website www.dietisten.nl

Hartelijke groeten, Judith Rondeel

Arianne de Nood

Na mijn studie Diëtetiek deed ik opleidingen in orthomoleculaire geneeskunde en Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI).

kPNI is de wetenschap die zich bezig houdt met de interactie tussen de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem en gaat ervan uit dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat. In deze studie vond ik de verdieping waar ik naar op zoek was en het maakte dat ik mijn vak nog leuker en interessanter ben gaan vinden dan ik al vond!

Natuurlijke voeding is de basis van je gezondheid en ik laat je graag ervaren hoe leuk het is om hier op een positieve manier mee bezig te zijn. Ik pas dit graag toe op mijzelf en mijn gezin en draag deze boodschap graag uit als diëtist. Elke dag weer voedzame en lekkere maaltijden bereiden die bijdragen aan je gezondheid is een creatieve uitdaging waar ik je graag bij inspireer!

 

Anna Couperus

In 1989 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek te Groningen. Na mijn opleiding heb ik ruim 16 jaar gewerkt als diëtist in de Isala klinieken.
Sinds september 2006 werk ik volledig voor de Praktijk voor Dieetadvies & Orthomoleculaire voeding.
Mijn specialismes zijn diabetes, darmklachten, overgewicht.
Regelmatig volg ik bij- en nascholingen, onder andere over diabetes, kinderdiëtetiek, orthomoleculaire voedingsleer, en gespreksvoering (NLP) en de bijscholing "uit de ban van eetbuien"

Imgrid Faber

Eetgewoonten aanpassen is niet altijd eenvoudig en kan ingrijpend zijn. Begeleiding en coaching is dan ook een belangrijk onderdeel in mijn werkwijze. De nieuwe voedingsgewoonten worden zo stap voor stap een manier van leven waar u zich goed bij voelt. Hierbij ga ik er vanuit dat er altijd een oplossing gevonden kan worden die aansluit bij de voedingsvoorkeuren van de patiënt: want gezond eten is ook heel lekker!

Persoonlijke aandacht en begeleiding staan centraal tijdens de uitgebreide consulten.
Aanvullende adviezen vanuit orthomoleculaire- en natuurvoeding en voedingssupplementen bieden extra mogelijkheden om tot optimale resultaten te komen. Graag adviseer ik u over voeding, lifestyle en ondersteunende therapie voor uw gezondheid. Ervaar de kracht van voeding voor een gezond en vitaal leven.

Ieke Knoop

Ieke Knoop is kwaliteit geregistreerd diëtist, orthomoleculair/natuurdiëtist en mindful eten trainer. Haar praktijk is gevestigd in Assen en in Roden.

Voeding is een belangrijke basis voor je gezondheid. Niet alleen wat je eet, maar vooral ook wat je verteert en wat uiteindelijk daadwerkelijk in je lichaam wordt opgenomen, daar gaat het om. Een optimale spijsvertering dus. Die staat centraal. Daar besteden we veel aandacht aan zodat je zowel fysiek als mentaal in balans komt.

Mijn cliënten de helende kracht van voeding en leefstijl laten ervaren, dat is mijn grootste passie. En dat is elke keer een nieuwe uitdaging, omdat ieder mens uniek is.