Dit zeggen cliënten over Healthy Weight...

                                                               

                                                                 Jolanda

                                                               

                                                                 Geerke

                                                                

                                                                 Susanne

                                                          

                                                            Patricia

foto jennieIk ben Jennie, bijna 54 jaar oud. Ik ben een alleenstaande moeder van een dochter van 14 jaar. Ik heb een full-time baan. In 2007 heb ik een gastric bypass operatie ondergaan in België. Ik ben zo’n 70 kilo afgevallen en heb er weer 40 bij gegeten. Mijn relatie met eten is altijd dubbel  geweest, ik ben vrijwel mijn hele leven te zwaar geweest. Ik heb veel therapieën gehad die niet veel uithaalden, ik verviel altijd weer in oude patronen.

Ik ben bij Ina terecht gekomen om mijn eetgedrag tegen het licht te houden, vanwege een energieprobleem, dit in de samenwerking met de diëtiste. Geleidelijk aan kwamen we er samen achter dat het programma mij zou kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in mijn problemen en is mijn doel geworden om energieker èn slanker te worden. Dit is iets wat ik lang niet meer als doel wilde hebben, eigenlijk was ik klaar met afvallen en probeerde ik tevreden te zijn met wie en wat ik was.

In de gesprekken met Ina kwam ik er achter dat ik helemaal niet tevreden was met wie en wat ik was. Dat ik redelijk ongelukkig was. Ina kan heel goed door vragen te stellen jezelf inzicht verschaffen in wat je beweegt of wat er aan de hand is. Voor mij is haar grootste kracht dat zij jou het vertrouwen geeft dat je, je doel kan bereiken. Dat je lief mag zijn voor jezelf, dat het goed is wat je doet hoe klein dat voor jezelf ook mag zijn. Ik ben weliswaar 12 kilo afgevallen, maar dat ervaar ik niet meer als het belangrijkste. Ik voel me weer goed en heb er vertrouwen in dat ik mijn doel, een energieker slanker lichaam ga bereiken, door het programma, door de coaching van Ina.

Jennie

foto Mildred

Ik ben Mildred, 48 jaar. Na 20 jaar afwisselend diëten en vreten was ik zelf mijn grootste vijand geworden. Weg zelfvertrouwen en positief zelfbeeld. Had ik dat eigenlijk ooit? Ik kon het me niet eens meer herinneren. Wat ik wel wist is dat er iets moest gebeuren en dat ik hulp nodig had. Dit overgewicht en bijbehorende negatieve gevoel kon echt niet meer.

Omdat ik Ina kende van een eerder coachingstraject wist ik dat zij een zeer kundige, ervaren en toegewijde coach is die haar vak verstaat.

Wat mij aanspreekt aan het programma is dat het een totaalpakket is. Niet alleen het voedingspatroon aanpassen, maar ook kijken naar waarom je (vr)eet en leren wat je kunt doen om emoties de baas te worden en hoe om te gaan met stress. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed. Het contact met de groepsgenoten is daarnaast een waardevolle aanvulling. Voor het eerst sinds al die jaren eet ik weer gezond en kan ik weer echt genieten van eten. Ik maak bewuste keuzes en sta daar ook achter.

De liefdevolle manier waarop Ina in staat is om inzichten en vertrouwen te geven, te ondersteunen en begeleiden is een voorrecht om te mogen ervaren.

Een prachtig en waardevol kado aan jezelf, waar je een leven lang van kunt genieten. Ik ben al een betere versie van mijzelf geworden, van binnen en buiten! En ik ben nog niet eens op de helft van het programma!

Mildred

Yvonne voorIk ben Yvonne en ik ben bijna 50 jaar. Door een knieoperatie moest ik er toch aan geloven: afvallen! Al jaren het ene na het andere dieet geprobeerd met als resultaat alleen maar aankomen. 135 kilo woog ik op mn zwaarst. Zeer gedemotiveerd om weer aan een dieet te beginnen kwam ik via mijn fysiotherapeute in contact met Ellen Rutten en Ina van de Hoef. Daar ging een nieuwe wereld voor mij open.

Positiviteit. Dat had ik nog nooit zo ervaren. Geen dieet maar een nieuwe levensstijl. Issues verwerken. De sessies met Ina waren soms best wel heftig maar ik kwam er steeds sterker en positiever uit. Veel emoties kwamen naar boven die ik moest gaan verwerken. Ik kreeg een andere kijk op mezelf en vond weer innerlijke rust. Ik leerde het negatieve om te zetten naar het positieve. Dat bracht bij mij de grote verandering.

Door Ina kwam ik in contact met de Gabriel methode. Ik had er nog nooit van gehoord maar werd nieuwsgierig en ben het boek van Jon Gabriel gaan lezen en de visualisatie cd gaan luisteren. Ik vond het best moeilijk Yvonne namaar de visualisaties worden steeds makkelijker.

Ik zit nu veel beter in mn vel en ik ben inmiddels dertig kilo af gevallen. Ik ben er nog niet en heb de steun van Ellen en Ina nog nodig maar ook die laatste twintig kilo gaan me lukken. Daar ben ik van overtuigd. De hang naar zoet is al veel minder en ik kan de verleidingen beter aan. Ook in een stressperiode waar ik nu even in zit.

Positief denken. Dat is nu mijn motto. Ik ben zeer dankbaar dat ik deze twee dames op mijn pad zijn gekomen. Zonder deze kanjers had ik nooit zover gekomen. 1000 x dank lieve meiden!

Yvonne


Ik heb de sessies bij Ina als heel ontspannen ervaren, het was leerzaam, maar belangrijker is, dat ik me helemaal op mijn gemak voelde.
Het was fijn om te merken dat wat je zegt, denkt of voelt herkend wordt  en te weten dat het niet gek is wat je denkt en voelt, dat je niet de enige bent die zo denkt voelt of doet. Soms weet je ook nog niet zo goed hoe je iets uit moet leggen, maar dan geeft Ina er precies de goede woorden aan.
Voor mij was een echte eyeopener te ontdekken dat je lichaam zoveel zelf regelt, het gewoon zo werkt dat het  van nature probeert een gezond gewicht in stand te houden of bereiken, daar had ik nooit zo bij stil gestaan.
Ik dacht eerst dat het heel zweverig zou zijn, niks voor mij, maar dat is helemaal niet zo gebleken.
De grootste verandering is voor mij dat ik meer rust over het thema heb gekregen, dat ik meer ontspannen met eten, gewicht en mezelf kan omgaan. Geen paniek meer bij bv. feestdagen, verjaardagen of op vakantie gaan, dat heb ik nu niet meer, ik kan nu genieten van eten.
En ik ben 26 kg afgevallen. Ik vergeet soms gewoon hoe het was.

Janneke


De Healthy Weight heeft mij meer bewust gemaakt van waar voeding eigenlijk voor staat. Waarom ga ik eten? Hoe ga ik om met mezelf? De combinatie met voedingstips van Ellen was heel fijn. Het was praktische informatie, waar ik meteen mee aan de slag ben gegaan. Maar ook het proeven en bewust eten maakte dat ik weer ging ervaren wat het eten met je doet. Ik ben meteen in beweging gekomen en op allerlei manieren beter voor mezelf gaan zorgen. De workshop is niet duur en het heeft echt impact gehad!

Mariam
Hoi Ina,

Zomaar even een berichtje om te laten weten dat het goed met me gaat. Ik heb besloten dat ik stop met mijn huidige werk. Ik geef mezelf een jaar om iets anders te vinden. Heel bijzonder wat er nu met mij gebeurt; sinds ik de knoop heb doorgehakt ga ik fluitend door het leven en ik val ook nog af! Het menselijk lichaam zit dus inderdaad wonderlijk in elkaar. Al onze sessies werpen nu hun vruchten af.

Groeten, Belinda


Belinda


Ik ben Diane, 52 jaar. Ik zat al meer dan 15 jaar in een patroon van afvallen en weer aankomen. Ik viel vaak wel af, maar het lukte mij meestal niet om vol te houden. De keren dat ik wel goed afviel kwam ik toch na verloop van tijd weer alle kilo's aan. Zeker als ik moe of gestrest was ging ik weer eten, ik kende dan geen grens en sloeg helemaal door. Ina heeft me op een de prettige en respectvolle manier inzichten gegeven, mij (zonder oordeel) naar mijzelf laten kijken en mij ook op een duidelijke en praktische manier handvatten gegeven om met mijzelf, omstandigheden (anderen in mijn omgeving) en focus op eten, om te gaan. Daardoor kan ik nu beter omgaan met voeding en met stress. Wat betreft mijn werk en leven heb ik een heldere focus gekregen. Ik merk dat veel van wat ik geleerd heb in mijn dagelijkse denken en programma terecht is gekomen en ik andere handvatten indien nodig, uit de kast haal. Ik mag en kan weer van eten genieten! Gun het jezelf om samen met Ina, te kijken naar hoe je met eten om gaat en daarna samen aan de slag te gaan m et alle (soms onbewuste) zaken die je kijk op eten en de manier waarop je daarmee omgaat beïnvloeden.

Diana


Ik ben Jade en 47 jaar. Vanaf mijn 12-de ben ik bezig met mijn gewicht. Ik heb jarenlang allerlei diëten gevolgd. Kilo’s afvallen is niet mijn probleem, mijn gewicht en eetpatroon zo houden dat lukte me keer op keer niet. De werkwijze van Ina sprak mij aan, want na al die jaren besefte ik dat het niet uitsluitend aan discipline, doorzettingsvermogen en inzet ligt om mijn gewicht laag te houden. Er speelde meer mee, maar wat? Ina bood mij advies en hulp aan voor de korte termijn (ik wilde tenslotte meteen afvallen), maar ook oplossingen voor de lange termijn om mijn gewicht probleem blijvend aan te pakken. Met gevarieerde oefeningen en tips kwam mijn relatie met eten in een heel ander daglicht te staan. Ina gaf me inzicht waarom ik op die manier met eten omga en welke mogelijkheden ik heb om dat zelf (structureel) te veranderen. Met behulp van het online-programma, tips, oefeningen en kennis over voeding en eetgedrag hielp Ina me stap voor stap ontspannen om te gaan met eten. Dingen veranderen die ik al meer dan 30 jaar doe (streng zijn voor mezelf, mezelf strakke dieetregels opleggen) is niet eenvoudig: maar met de begeleiding van Ina wel een stuk makkelijker. Zo ben ik ruim 10 kilo afgevallen. Wil je voor blijvend je relatie met je weegschaal en voeding verbeteren, dan ben je bij Ina aan het goede adres. Het is geen crash-aanpak met snel resultaat, maar Ina heeft de visie om voor de lange termijn de oplossing in jezelf te vinden!

Jade


Monique, 57 jaar. Al langere tijd ben ik niet blij met wie ik ben, met m’n lijf, m’n omvang. Te zwaar, te weinig gedisciplineerd, kan het moeilijk opbrengen om me aan een dieet te houden. Wat ik fijn vind aan de coaching van Ina is dat ik mezelf niet voor de kop sla en een negatief gevoel over mezelf heb maar dat zij juist het positieve eruit haalt, dat vind ik heel fijn. Haar open houding, positieve blik en de benadering met veel visualiseren en mediteren maakt dat ik er een goed gevoel aan over houd. Naast het feit, dat ik al bijna 10 kg ben afgevallen heeft het mij opgeleverd dat ik meer aandacht heb voor mezelf, een beter zelfbeeld en het vertrouwen dat het gaat lukken. Ook als het even tegenzit weet ik dat het weer goed komt, en dat is compleet anders dan bij diëten, waarbij ik dan meteen het gevoel had dat ik het weer verknald had. Ik ben met haar in contact gekomen door een vriendin die dat ook zo heeft ervaren en wil het zelf ook aanbevelen. Eindelijk een manier waarop het vrij makkelijk is om je doel te bereiken. Je moet er wel wat voor doen, maar op een manier die je beter doet voelen over jezelf!

Monique


Ik ben Nicoline, 38 jaar. Ik ben bij Ina gekomen via de site van de Gabriel Methode omdat ik dolgraag mijn overtollige kilo’s kwijt wilde, maar inmiddels ook wel wist dat ik die niet kwijt zou raken op welke eet-manier dan ook. Tot die conclusie was ik wel gekomen na meer dan 20 jaar vechten tegen eten. Ik heb daardoor geen gezonde relatie met eten, wetende dat ik wel gezond eet. Daar zit het niet. Ik heb ook shake-diëten en dergelijke geprobeerd, 5x per week intensief gesport, maar dat hielp allemaal niets. Het moet dus anders. En dan nog vind ik het soms moeilijk te begrijpen in mijn hoofd dat ik bij die groep mensen behoor bij wie het overgewicht niet te maken heeft met teveel eten. Ik sta nu niet meer op de weegschaal, dat geeft me alleen maar stress. Wat mij zo aanspreekt in de begeleiding van Ina is de rust die ze uitstraalt en het vertrouwen dat ze geeft. Dat ze precies die vragen weet te stellen die me helpen om de antwoorden uit mezelf te halen. Daar sta ik steeds weer verbaasd van. Soms denk ik thuis: welke vraag zou Ina me nu stellen en wat zou dan mijn antwoord zijn? Wat eigenlijk heel grappig is, is dat de kilo’s helemaal niet zo belangrijk meer zijn. Wat niet wil zeggen dat mijn doel qua kilo’s niet meer bestaat, maar wat veel belangrijker is geworden: mezelf. Mezelf niet meer wegcijferen, een nieuwe, energieke versie van mezelf worden en dat ook steeds meer gaan voelen. Het feit, dat ik het steeds meer kan VOELEN, ja, je zou bijna kunnen zeggen: wat maakt dat kilootje meer of minder dan nog uit... En dat kan ik nu denken, omdat ik er 100% vertrouwen in heb dat die kilo’s wel gaan volgen als ik voldoende in dat nieuwe gevoel, die nieuwe energie heb doorgebracht. Als je in de knoop zit en echt wilt leren omgaan met jezelf, dan kan Ina je heel goed uit de knoop helpen, door je een spiegel voor te houden, de juiste vragen te stellen waar je zelf een antwoord op kan geven en met alle methodes waarover ze beschikt om zelfs je verleden lichter te maken. Ik ben heel blij dat ik bij haar terecht ben gekomen en zie ook steeds meer dat mijn overwicht, mijn lichaam me geholpen heeft. Want zonder dat overgewicht was ik misschien nooit zo ver gekomen.

Nicoline


Mijn naam is Patricia, ik ben 40 jaar oud. Mijn vader is 25 jaar geleden plotseling overleden aan een hartaanval en mijn moeder bijna twee jaar geleden aan leukemie. Ik besefte dat ik nu de volwassene ben in mijn gezin en wilde niet perse een slank lichaam maar een gezond lijf. Ik heb al verschillende keren gelijnd maar viel steeds weer in het zelfde schuitje terug.Schuldgevoel, frustratie enz. Ik hoorde van Ina en de diëtist Ellen en die combinatie sprak mij erg aan. ik kwam bij Ina en voelde mij zeer op mijn gemak. Ina liet mij inzien wat gedachtes met je doen en ik kreeg er door simpele oefeningen er een heel andere kijk op. Door deze tools sta ik veel beter in het leven en val ik niet meer zo terug als eerst. Mijn valkuilen waren veel stress en verdriet en dat at ik weg. Ik heb nu geen eetbuien meer, mijn gedachtes gaan bijna niet meer met mij op de loop. Ik beveel Ina bij iedereen aan omdat Ina je heel speels een andere kijk op situaties geeft en Ina een heel toegankelijk persoon is. Ik ben bijna 7 kilo afgevallen en dat alleen maar doordat ik anders ben gaan denken, ik voel geen druk meer van het toch niet kunnen volhouden en als ik toch wat mindere momenten heb dan probeer ik ook te genieten van dat gebakje en stuk chocola! Doordat ik zeker 3 keer in de week een uur stevig doorloop, voel ik mij al vol energie en heb ik geen behoefte om te gaan snaaien. Kortom twee vliegen in een klap, geen zware gedachten meer, want die vloeien weg onder het wandelen en mijn lijf voelt heerlijk aan! Al gaan de kilo's er niet snel vanaf, maar dat is voor mij niet zo belangrijk meer. Ik voel dat mijn lichaam aan het veranderen is, en dat is een zeer prettig gevoel!

Patricia


Ik ben Eline, 18 jaar. Ik worstelde al een aantal jaar met eetproblemen en mijn zelfbeeld. Uiteindelijk kwam ik via via bij Ina terecht.
De begeleiding was heel fijn, Ina werkt heel doelgericht en met oplossingen. De gesprekken zijn er altijd op gericht om iets wat ik aankaartte aan te pakken en ik kon altijd met een aantal oefeningen naar huis, om daar de oplossing zelf voort te zetten. Tegelijkertijd zat er altijd een rode lijn in de begeleiding. Ina werkt heel duidelijk, schematisch en beeldend in dit opzicht, waardoor er voor mij ook overzicht was, en duidelijkheid over waar we naartoe gingen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn problemen steeds meer zelf kon aanpakken, waardoor ik haar hulp veel minder nodig had.
Door Ina's hulp ben ik zelfstandiger en zekerder van mezelf geworden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik heb geleerd op een andere manier naar mezelf en de wereld te kijken. Ik ben veel volwassener en stabieler dan een jaar terug en helemaal klaar voor de toekomst.

Eline