Gabriel Methode

Ik ben als coach aangesloten bij de Gabriel Methode: afvallen zonder lijnen.

Healthy Weight OnlineBij de Gabriel Methode wordt er van uit gegaan dat vet-opslag een reactie is van het lichaam op een vorm van stress. Wanneer je deze stress oplost (of de manier waarop je met stress omgaat) gaan allerlei processen in je lichaam veranderen en kun je beginnen met blijvend afvallen.

De kern van de Gabriel Methode is te achterhalen wat bij jou de VET-knop aanzet. VET staat voor “Voedsel en Temperatuur”. Wanneer de VET-knop aanstaat betekent dit dat  je lichaam in de “overlevingsmodus” staat en dat vertaalt het lichaam als een gebrek aan voedsel en temperatuur.  Daarom gaat het ter bescherming vet opslaan. Dan is er praktisch niets wat je kan doen om op lange termijn gewicht te verliezen. Je bent  letterlijk in gevecht met je eigen lichaam.

Gabriel Methode boekDe reden waarom het lichaam vet opslaat, heeft te maken met een onbewust overlevingsmechanisme. Hoewel wij denken dat wij bewuste weldenkende wezens zijn, is het in werkelijkheid zo dat we voor 90% onbewust worden aangestuurd. Deze triggers kunnen zich bevinden op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau en zijn meestal een combinatie van hiervan.

Als je ontdekt wat bij jou de triggers zijn, kun je ze oplossen of er anders mee leren omgaan. Dan gaat je lichaam in de “veilige modus” en neemt het  haar natuurlijke gewicht aan zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen of excessief hoeft te sporten. De focus ligt dus op het oplossen van de oorzaak van overgewicht.

In de “veilige modus”  kun je wèl de juiste dingen keuzes maken en gezond eten omdat je behoeftes veranderen. En dat is ook de enige manier waarop een verandering in je leef- en eetpatroon blijvend kan zijn. Niet opgelegd van buitenaf maar een keuze die je van binnenuit maakt. Door gezondere keuzes krijg je vanzelf meer energie en zal je merken dat je meer zin in bewegen krijgt. Maak hierin de juiste keuzes en bewegen wordt weer leuk!

Jon Gabriel hoofd

De grondlegger Jon Gabriel

De ontwikkelaar van deze methode Jon Gabriel viel 103 kilo af in 2,5 jaar tijd. Hij deed niets anders dan uitzoeken waarom zijn lichaam ‘dik wilde zijn’ en pakte deze redenen aan.

 

Wil je weten wat de Gabriel Methode voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.