Dit zeggen anderen over een BewustSlankScan:

Bianca v.R. Testimonial BewustSlankScan, healthyweightonline.nlMijn naam is Bianca, 39 jaar. Voordat ik bij Ina een BewustSlankScan deed, deed ik al jaren pogingen om af te vallen. Ik boekte wel enig resultaat, maar bleef op een niveau hangen waar ik echt niet tevreden mee was. Ik stond op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Stoppen met alles, ik kwam toch niet meer verder.
We kwamen in het gesprek tot de conclusie dat ik wellicht teveel eis van mijn lichaam. En dat de druk van het afvallen mijn lichaam te veel stress geeft. Ina leerde me, dat ik uit mijn hoofd moest. Je lijf weet heus wel wat goed voor je is!
Ik besloot mijn lichaam de tijd en ruimte te geven dat het verdient: als mijn lichaam weer zover is, ga ik heus wel weer afvallen. Ik was helemaal opgelucht. Er viel een pak van mij af. Want ik wist en voelde dat het wáár is!

Update per mail:

Na 4 maanden kan ik je vertellen, dat ik inmiddels weer 6 kilo kwijt ben. Zonder dat ik hier bewust mee bezig was. Dus dank je wel nogmaals voor ons gesprek. Dat heeft me echt aan het denken gezet. Hierdoor heb ik mijn 'gewicht' losgelaten en viel ik ineens af!

Bianca van Rooij

Gun jij jezelf ook zo'n ervaring?

Ik ben Ilona S. en ik heb me voor een Bewust SlankScan opgegeven, omdat dat op Facebook verscheen in de tijd dat ik me steeds minder lekker in mijn vel ging voelen. Elke methode die helpen kan, pak ik met beide handen aan. Al snel bleek, dat Ina niet zozeer naar de voeding, maar naar de geest kijkt. Een eye-opener!

Dat ik teveel van lekkernijen ben gaan genieten, in combinatie met vermindering van sporten, dat vind ik logisch. Maar dat elke poging er vervolgens in mislukt, om blijvend wat gewicht te verliezen, voelt uitermate frustrerend.

Wat mij aansprak in het gesprek met Ina is, dat ze zelf heel rustig en stabiel overkomt en me vroeg naar (onbewuste) spanningen waarvan ik me niet genoeg realiseer dat ze er zijn. Vrij snel prikt ze door bepaalde opmerkingen heen, en achterhaalt ze wat oorzaken die ik zelf niet bedenk.

Wat vooral fijn is, is dat ze luistert en analyseert terwijl je samen met haar in gesprek bent. Ze denkt met je mee, ze vraagt, ze geeft ideeën, maar legt ook de vinger op de zere plek. Zodoende trok ze een conclusie die helemaal past bij mijn persoonlijkheidsstructuur, maar die tegenspreekt wat ik -van nature- doe: "zoek de rust eens wat meer in jezelf, dan in de structuren die je altijd overeind houden!"

Op basis van slechts een half uur in een gesprek met haar, kan ik concluderen dat ze me het handvat heeft geboden om meer inzicht in mezelf te krijgen. Dat doet me goed! Ik gun anderen dat zij op deze manier ook aan hen kan laten zien waar in de toekomst een andere blik op zichzelf kan worden geworpen.

Dankjewel Ina!

Ilona S.

Ik ben Saskia en had me bij Ina ingeschreven voor een BewustSlankScan. Ik worstel al jaren met mijn gewicht en na alle diëten en het vele lezen over eten (wat wel/niet) was ik even het spoor bijster. Ik wou graag weer op de goede weg gezet worden. En omdat ik ondertussen weet dat diëten geen zin heeft maar niet goed wist hoe het dan aan te pakken, leek me dit een goed middel. Ik vond de gesprekken met Ina heel fijn. Ze luistert goed naar wat je zegt en stelt vragen die je doen nadenken waardoor er ook kwartjes gaan vallen. Ze straalt rust uit en laat je in je waarde. Ze heeft geen vooroordeel maar wil je oprecht helpen. Dit zorgde ervoor dat ik eerlijk durfde te zijn waardoor ik ook echt wat heb aan de tips. Kortom, een gesprek aangaan met Ina is een echte aanrader!

Saskia Bouma

Gun jij jezelf ook zo'n ervaring?

Ik ben Ira, 48 jaar en ik heb me ingeschreven voor een BewustSlankScan omdat ik graag wil afvallen en dat lukt mij zelf niet. Wat mij aansprak in het gesprek  met  Ina is dat ze in een korte tijd goed kan uitleggen hoe het zou kunnen komen dat het niet lukt om af te vallen. Door op een eenvoudige manier alles rustig uit te leggen hielp ze mij om een keuze te maken om er nu echt iets aan te gaan doen vooral voor mijn gezondheid en dat ik wat kilo's af kan vallen. Ik denk dat er bij heel veel mensen een dieper probleem ligt waar door men niet af kan vallen en niet op gewicht kan blijven. Sowieso heel goed om hier bewust mee bezig te zijn. Met hopelijk een goed resultaat!

Ira

Na twee zwangerschappen waren er bij mij heel wat kilo's blijven hangen. Voor die zwangerschappen was ik ook al wel wat te zwaar. Ik wilde er heel graag wat aan doen, maar wist niet hoe. Een diëtist had ik al een jaar lang geprobeerd, maar daar miste ik iets. Bij toeval kwam ik op de praktijk van Ina van de Hoef terecht. Ik kende Ina al van jaren geleden, van Mensendiecktherapie. Destijds had ze me al erg geholpen.
Ik nam contact op met Ina en we spraken af voor een BewustSlankScan. We hadden een aangenaam gesprek over hoe het zo is gekomen dat ik te zwaar ben. Waar ik tegenaan loop, wat ik wil. Na een half uurtje gepraat te hebben, vertelde Ina mij dat ze twijfelde over mijn deelname aan haar jaarprogramma. Ze vond mijn problematiek meer passen bij een orthomoleculair therapeut. Daar had zij ook contact mee, dus die zou ze al mijn gegevens door geven (als ik dat op prijs zou stellen). Ik vond dit een prima idee. We spraken af, eerst een tijdje de therapeut te proberen. Ik was altijd welkom als er iets niet zou lopen zoals ik dat wilde.
Helemaal tevreden ga ik starten bij de orthomoleculair therapeut. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn gesprek met Ina. Het was fijn even met haar te praten, en daarna hielp ze me goed op weg. Wat ik heel fijn en eerlijk van Ina vond, was dat ze me niet probeerde haar traject "aan te smeren", maar dat ze me eerlijk zei, dat iemand anders beter bij mij zou passen. En dat ik altijd weer contact op kon nemen met haar. Ook wilde ze graag op de hoogte blijven van mijn traject. Een prettige ervaring!

Masja v.d. Ende

Gun jij jezelf ook zo'n ervaring?

Ik ben Ada en ik ben 59 jaar. In mijn leven ben ik al veel bezig geweest met mijn gewicht. Het lukt me nu niet om van een aantal kilo's af te komen.

Het gesprek met Ina gaf me hoop dat er nu iets gaat gebeuren. Het was een prettig gesprek en ik ben dan ook erg benieuwd naar de coachgesprekken en vooral ook naar de oefeningen.

Ada

Mijn naam is Loes, en na 53 jaar zó klaar met mijn zoektocht naar gezonde voeding waarbij je je goed voelt, maar ook kan afvallen.

Jaren lang mij daar intensief mee bezig gehouden. Het heeft zeker veel opgeleverd al. Zo heb ik meegedaan aan meerdere challanges als suikervrij en lees veel blogs over voeding. Alles wordt dagelijks vers gekookt. Ik ben er blij mee, zeker weten. Ik voel mij zeker ook fitter dan zo’n 10 jaar geleden.

Alles dan nu naar tevredenheid? Niet ècht. Het gewicht. Dat doet niet mee, lijkt het.

Jarenlang heb ik mij gehouden aan max. 1000 cal. per dag. Jojo effect? Dat was toch niet waar ìk last van had?

Na mijn gesprek, dat ik online had met Ina, bleek wel dat dat wèl het geval was. Maar welke voeding past bij mij? Hoe kan ik weer zorgen dat ik een gewicht krijg dat bij mij past èn vooral blijvend is?

Op aanraden van Ina ben ik gaan zoeken naar een orthomoleculair diëtist bij mij in de buurt. Iemand die ik vertrouwen kan, omdat diegene de nodige kennis heeft en ook kan uitzoeken waarom het mij ondanks alles niet lukt. Zijn er stoffen die niet bij mij passen? Is het de schildklier die inderdaad te langzaam werkt? Is het de stress die alles mooi opslaat “voor slechtere tijden”?

Dit alles kwam duidelijk in beeld tijdens de sessie die ik mocht hebben met Ina.

Iets waar ik mij nooit zelf voor zou durven aanmelden, maar nu door Ina zelf uitgekozen was omdat ik een reactie had geplaatst. En ja, ik vond het best spannend, wat dus echt niet nodig bleek te zijn. Juist, online en toch in je eigen omgeving, voelde heel veilig  en vond ik eigenlijk wel heel prettig. Je praat heel gemakkelijk op deze manier. Ook kan je aantekeningen maken zodat je het nog na kan kijken. Afsluitend deden we samen een EFT sessie, wat Ina ook nog opgenomen had en mij vervolgens toe stuurde. Ik kan er dus nu al mee aan de gang met onderliggende gevoelens, die ook meespelen in dit geheel.

Het gezond eten, er van kan genieten zonder schuldgevoel, en mij de komende jaren nog beter in mijn vel te kunnen voelen, is iets waar ik nu enorm veel zin in. Ik ben blij dat dit zo op mijn pad terecht is gekomen en gun anderen ook een steun in de rug, zoals ik dat nu heb mogen ervaren. Ik ben blij dat ik eindelijk op weg ben geholpen om mijn doel te gaan bereiken”.

Update na 3 maanden:

Ik ben een paar keer bij de orthomoleculair diëtiste geweest en heb nu duidelijk waar het "mis" gaat. Te lange pauzes tussen de maaltijden terwijl ik iedereen wel vertel hoe belangrijk het is om om de 2a3 uur iets te eten.
Nu nog beter voor mijzelf gaan doen. Het begin is er zeker want ben wel een paar kilo kwijt sinds onze ontmoeting.
Dus dank je en ik blijf er op letten ook tijdens het werk

Loes

Gun jij jezelf ook zo'n ervaring?

Ik ben Willy, 41 jaar. Ik had me ingeschreven voor een winactie op FB en heb daarbij een bewustSlankScan en aansluitend gesprek gewonnen. Ik wilde graag weten hoe het komt dat ik mijn gewoontes niet kan veranderen en elke keer op dezelfde dingen stuk loop. Ina heeft me geholpen in te zien dat mijn angst voor verandering niet gek is, maar heel menselijk. En dat door het te gaan doen, ik meer zelfvertrouwen kan krijgen in mezelf en zo stappen vooruit kan maken. Ina luisterde heel goed naar wat ik te vertellen had en stelde vragen waarmee ze de duim zo op de zeker plek kon leggen. Door het invullen van de vragenlijst, had zij al een goed inzicht gekregen over "wat er mis was" en kon zo het gesprek goed sturen. Ik ga nu stapje voor stapje proberen om een en ander te veranderen. Niet te streng zijn voor mezelf en even niet meer op de weegschaal te gaan staan, maar te luisteren naar mijn lichaam. Vooral dat is heel belangrijk! Heb je trek, eet dan gewoon. Zit je vol, stop dan met eten. Het klinkt zo simpel, maar soms is het fijn als iemand je er op wijst. Ik vond het erg prettig even met iemand te sparren en Ina was heel lief en begripvol. Zeker een aanrader voor iedereen die "vastloopt" met afvallen.

Willy

Ik ben Ine en ik heb me ingeschreven voor een BewustSlankScan omdat ik al veel ervaring heb op het gebied van gewichtsvermindering. Ik zou graag wat overtollig buikvet willen verliezen. Dit geeft veel druk op mijn darmen waar ik regelmatig ontstekingen heb. Door een verminderde werking van de schildklier ligt het probleem van afvallen in het hormonale stofwisseling. Dat maakt het geheel wat ingewikkeld. Ik dacht misschien heeft Ina wat meer ervaring in deze en laat ik de gok eens wagen. Ina heeft goed geluisterd naar mijn beschrijving en vraagt door zodat je tot de kern komt van je probleem. Ina gaf als mogelijke andere kijk op mijn stofwisseling eens een bezoek aan een moleculair arts te brengen zodat er gehalten doorgemeten kunnen worden om zo erachter te komen waar het probleem zou kunnen liggen. Hierin bemiddelt Ina want zij heeft contacten in haar netwerk. Dat is ook fijn dan vertrouw ik erop dat dit verantwoordt is.

Ik heb het gesprek als prettig ervaren en ben erg blij met een mogelijke andere kijk op mijn probleem zodat ik toch kan werken aan mijn doelen.

Ine

Gun jij jezelf ook zo'n ervaring?