BIANCA: LIFE HAPPENS EN GEEFT ME POSITIEVE ENERGIE

De VET-knop staat aan voordat je er erg in hebt…

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven én haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht! 

Een nieuw avontuur

Als ondernemer is geen dag hetzelfde. Dat kan heel fijn zijn, maar ook heel lastig. Want je moet je steeds aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Zo ben ik nu freelance, fulltime aan het werk in een bedrijf. Leuk, maar hectisch. En dan vergeet je nog wel eens aan jezelf te denken. Ik had er zelf nog niet aan gedacht, maar Ina wees me er op dat ik vooral alert moet zijn op stress signalen. Omdat die er wel eens toe kunnen leiden dat mijn VET-knop aan blijft staan. Net nu ik zo goed op weg ben om hem uit te krijgen.

Al het werk dat ik tot nu toe met (en zonder) Ina heb gedaan zou zomaar eens teniet gedaan kunnen worden. Zou zomaar voor niks kunnen zijn. Als ik die sluipmoordenaar toe laat. Als ik stress weer in mijn leven laat. Want dan gaat mijn lichaam in de ‘veilige’ stand staan. De stand waarin ik jaren geleefd heb. De stand die mij ‘veilig’ houdt. Die dat laagje (vet) om mezelf heen houdt om de stress en de wereld op afstand te houden.

Ik snap heel goed dat Ina daar bang voor is. He, ik ben er ook bang voor. Maar ik weet nu waar ik op moet letten. De signalen: moe, lusteloos, wazig hoofd. Dat soort dingen. Als dat gaat gebeuren, dan weet ik dat ik moet bijsturen.

Life goes on en geeft me positieve energie

Maar wat nou als het omgekeerde waar is. Als deze klus me juist energie geeft. Juist leuk is, omdat het heel goed bij me past. Als ik er juist van opbloei, in plaats van er langzaam door afsterf (mentaal dan). Wat als het juist het proces bevordert? Dat kan natuurlijk ook. En zo voelt het momenteel ook. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. En daarom ben ik blij dat ik heb geleerd om te voelen. Om mijn lichaam serieus te nemen. Daarom denk ik dat dit juist heel mooi gaat worden. Dat het me vleugels gaat geven. En dat ik er sterker door word.

Want deze dingen gebeuren. Ook tijdens het traject met Ina. Je kunt niet verwachten dat je hele leven tijdens deze tijd stil ligt, zodat jij leert omgaan met het leven. Nee, het leven gaat gewoon vrolijk door en wacht niet op jou. Het is maar hoe je er mee om gaat.

Wish me luck. 😉

 

Bianca Ovaal

 

Liefs,

Bianca

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in:

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

Eén reactie

  1. Pingback: BIANCA: BEVRIJDING | Healthy Weight Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *