BIANCA: SABOTEURS ZORGEN ERVOOR DAT EEN COMPLIMENT ALS EEN TRAP NA VOELT

Ze is er nog niet, maar stapje voor stapje komt ze dichter bij haar einddoel; een blijvend gezond gewicht. Deze week vertelt ze over bepaalde gedachten die het afvallen tegenhouden. De saboteurs die van alles in de weg kunnen zitten tijdens je dagelijkse leven en er voor zorgen dat zelfs een lief bedoeld complimentje soms als een trap na kan voelen…

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven en haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht! 

Privé coach

Het programma van Ina laat me op heel wat vlakken nadenken. Het praktische, zoals eten, maar ook het onbewuste en het verleden. Ik ben al heel ver gekomen in haar programma. Mijn spiegelbeeld heeft geen negatieve lading meer. Mijn eetpatroon begint vorm te krijgen (maar is er nog lang niet) en ik heb er ideeën over hoe ik het kan verbeteren. Maar wat ik samen met Ina bereik in de 1-op-1 coaching is wonderbaarlijk. En echt hoor, ik zeg het niet omdat ik voor haar blog. Ik leg het je uit:

“Wat ik samen met Ina bereik tijdens de 1-op-1 coaching, in aanvulling op het Bewust Slank in 12 Stappen programma is wonderbaarlijk…”

Niet op de autofocus

De afgelopen coachsessie ging ik met een heel positief gevoel in. Het gaat lekker met me, het is de eerste echte lentedag en ik ben zowaar wat kilo’s lichter. Toch gaat het niet vanzelf en ben ik bang voor een terugval. Ina weet precies de goede vragen te stellen. Zo komen we erachter dat er nog iets anders speelt. Ik vertel haar namelijk dat als ik bewust bezig ben met mijn eetpatroon of sporten, maar het geldt ook voor projecten op het werk en dingen in mijn bedrijf, dat het dan helemaal goed gaat. Ik ben gefocust en het lukt. Maar zodra ik het aan mijn onderbewuste overlaat omdat het een gewoonte aan het worden is, dan saboteer ik mezelf. Doordat ik er geen aandacht meer aan besteed ontglipt ook de controle en verval ik in oude gewoontes.

“Soms val ik terug in oude gewoontes omdat ik het op de automatische piloot doe, ik besteed er geen aandacht meer aan… en húp, daar ga ik weer!”

Plankenkoorts

Wat blijkt? Ik ben bang voor succes. Bang voor de complimenten die ik ga krijgen als ik ben afgevallen. De complimenten die, in mijn beleving, eigenlijk negatief commentaar is op hoe ik er nu uit zie. Snap je het nog? Dus als iemand tegen me zegt: ‘Jij ziet er goed uit’, nadat ik ben afgevallen, dan zeggen ze (nog steeds in mijn beleving) eigenlijk dat ik er eerder niet goed uit zag. En dus is het nog een soort natrap naar hoe ik nu ben. Bijzonder he?

red-onion-1322593-640x480

Laagjes pellen (letterlijk én figuurlijk)

Heel apart om steeds een laag af te pellen van de reden waarom ik dik blijf. En dit is er weer zo eentje. Gelukkig helpt Ina me ook om het weer op te lossen.
Precies op het goede moment!

Ken jij ze, je eigen saboteurs? Om anderen (en stiekem mij ook) te inspireren, zou ik het leuk vinden als je je commentaar hieronder achterlaat.

Bianca Ovaal

 

Liefs,

Bianca

 

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in.

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

4 reacties

 1. Ik heb hier nog een voortrap als je het zo kunt noemen. Enkele jaren geleden schreef ik me in voor een gezonde afslankcursus. Ik had samen met mijn afslankcoach mijn streefgewicht bepaald op 70 kg. Het is mijn standaardgewicht van toen ik 15 jaar was tot en met mijn 36ste. Toen vroeg hij me of ik stiekem niet lichter wou zijn. Alhoewel ik er niet helemaal achter stond zette hij het streefgewicht op 66 kg. Toen ik zei neen laat mij eerst op die 70 kg komen en daarna zie ik wel vond hij dat ik me niet aan mijn woord hield. Ik vond dat hij me gepuscht had. En hierdoor heb ik gewoon afgehaakt van de cursus.Nu ben ik vastbesloten om mijn doelgewicht zelf te bepalen en me niet door iemand anders laat beslissen hoeveel ik moet afvallen . Dit was mijn voortrap vond ik.

 2. Ik herinner me wel een natrap voor mezelf. Ik was ééns op korte tijd op een gezond gewicht geraakt. 7 kg kwijt. En toen zeiden ze kan je nu niet beter bewegen en sporten ? Je zal je nu wel beter en vinniger voelen. Dat was een echte natrap. Want ik voelde me helemaal niet vinniger en beter . Neen op 3 weken tijd 7 kg kwijt en je goed voelen (fysiek) dat is het niet.
  Ben toen heel kwaad geworden en heb gescheld tegen die persoon dat ik me helemaal niet fysiek beter voelde . En dat was ook zo. Gewoon schandelijk . (Ik had nog niet zoveel overgewicht eigenlijk). Dat was mijn natrap……….

  • Hi Reina,

   Dank je wel voor je reactie. Ja vervelend he als mensen er een mening over hebben terwijl jij gewoon gezond wilt worden. Zo heeft iedereen zijn of haar saboteurs, zowel in je hoofd als in het echt

   Fijn dat je die van jou deelt. Dat helpt. Ga zo door!
   Bianca

 3. Ik zou dit niet al een natrap ervaren als ze zeggen je ziet er goed uit. Wel als ze zeggen je ziet er nu veel beter uit dan vroeger (en dan is het nog de manier waarop ze het zeggen). Ik ervaar andere natrappen en voortrappen hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *