BIANCA: KLEINE STAPJES

Langzaam neem ik kleine stapjes de wijde wereld in, maar gelukkig is Ina er altijd om me bij te staan!

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven én haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht! 

Het  ‘zwarte gat’ in met kleine stapjes, een zaklantaarn en Ina aan mijn zijde

Er gebeurt momenteel van alles in mijn leven. Mooie dingen vooral. Dat is wel eens anders geweest. En weet je? Ik geloof echt dat dat komt door de lessen die ik van Ina leer. Ze helpt me met mijn mindset. Als hoogopgeleide vrouw had ik niet gedacht dat ik daar echt hulp bij nodig had. Ik stapte dan ook in dit programma om af te vallen. Maar ik merk dat, en heb al eerder met je gedeeld, ik van heel ver moest komen mentaal. En dat had ik niet verwacht. Ik heb hele kleine stapjes gezet. Maar stapjes die absoluut nodig waren. Stapjes die ik niet zelf had kunnen ontdekken omdat het voor mij een ‘zwart gat’ geworden was. Een wirwar aan informatie uit boeken, diëten, de Sonja Bakkers op tv en websites met de ‘heilige graal’ mbt afvallen. Waar moest ik beginnen? Waar moest ik heen? Ik ging steeds vaker van start zonder zaklamp (in het donkere zwarte gat), zonder voorbereiding. En kwam nooit echt ver, en besloot dan weer terug te gaan, terug naar dat wat ik kende. Mijn eigen ‘oude’ eetpatroon en mijn eigen ‘dikke’ lichaam. Dat ken ik. Dus dat is goed.

“Ik wist niet waar ik moest beginnen in de wirwar aan informatie uit boeken, diëten, de Sonja Bakkers op tv en websites met ‘de heilige graal’ met betrekking tot afvallen.”

De wijde wereld in: de volgende stap

Samen met Ina zet ik nu stapjes van dat bekende vandaan. In een onbekende wereld. Maar het leuke is dat Ina me helpt om zelf het licht te zijn. Zodat ik weet wat ik doe, waar ik heen ga en hoe ik er moet komen. Ik merk, na zoveel weken met mezelf bezig te zijn, dat het me steeds makkelijker af gaat om het zelf te kunnen. Om zelf een nieuw stapje te zetten. Ik doe dan ook langzaamaan onbewust afstand van de hulp. Niet omdat het niet werkt, maar juist omdat ik voel dat ik los mag laten. Dat ik sterk genoeg ben om het zelf te doen.

Wat ik dan ga doen? Nu na het mindset deel ben ik wel toe aan het lichamelijke deel. Ik ben begonnen met intermitted-vasten (1 dag in de week eet ik 24 uur niets), en ik drink geen frisdrank meer. Dat lijkt een kleine verandering. Geen groots, ingewikkeld dieet. Gewoon 2 dingen. Die makkelijk te onthouden zijn en makkelijk uit te voeren zijn. Met een enorme impact op lichaam en geest. Doe je met me mee?

Bianca Ovaal

Liefs,

Bianca

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in:

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Featured.

4 reacties

  1. Ik doe zeker met je mee Bianca. Ik doe ook aan intermittend vasten. Sla mijn ontbijt over een tweetal keer in de week. 24 uur vast heb ik nog niet gedaan. Zeker het uitproberen waard.
    En ja welk dieet is het beste of levensstijl.?
    De ene zegt paleo is best , de andere zegt Raw Food en veganisme is best. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Ik kies voor Raw Food en veganisme maar af en toe toch nog wat vlees en vis. Daar voel ik mij het beste bij.

    • Ja Reina het blijft lastig. Wat past bij je. Maar ik moet zeggen dat Ina daar uitstekend bij kan adviseren. Want haar methode is juist niet gericht op dieten maar op bewuster met jezelf en je keuzes om te gaan. Neem eens contact met haar op, het zal je niet tegenvallen 🙂 Heel veel succes! Bianca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *