BIANCA: HOLLANDSE NUCHTERHEID, MEDITATIE EN SUPERPOWER

Hoe bewust ben jij je van jezelf? Hoe denk je over jezelf? En waarom heb je soms negatieve gedachten? Komt dat door negatieve herinneringen?

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven én haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht! 

Hollandse nuchterheid en meditaties

Ik moet je zeggen dat ik heel nuchter ben. Zo ben ik opgevoed. Ik voelde me altijd al meer verbonden met de nuchterheid en oplossingsgerichtheid van mannen dan met hoe vrouwen zijn. Daardoor neig ik ook meer naar mijn vader dan mijn moeder. En kreeg ik dus veel meer die nuchterheid mee in de opvoeding. Dat resulteert er ook in dat ik me echt moest openstellen voor de ervaring die Ina biedt. Zij werkt met onder andere met meditaties en het herprogrammeren van mijn brein, en dat is even wennen.

Hulpbronnen

Zo wilde het toeval dat de groepscoaching en mijn ingeplande individuele coaching hetzelfde onderwerp had. In de beide coachings vroeg Ina me om een situatie te herinneren waarin ik ben begonnen om negatief over mezelf te denken. Wat gebeurde er? Waar was ik? En in die coaching vroeg ze mij kritisch te kijken naar die situatie, maar ook om te kijken wat die vroegere Bianca nodig heeft om zich anders te voelen. Om in haar kracht te kunnen staan. Met kleuren kun je dat in je verbeelding heel mooi ‘zien’ en dat aan je vroegere zelf doorgeven. Nou kan ik dat hier helemaal niet goed opschrijven hoor, dit is zo’n ding dat je zelf moet ervaren, maar het werkte echt.

De ‘schijt-aan-alles’-superpower helpt mijn vroegere ik én mezelf in het heden

Toen ik mezelf zag, in het verleden, voelde ik dat ik bepaalde hulpbronnen nodig had. Bijvoorbeeld een ‘schijt aan alles’ houding. Ik zag mezelf voor de spiegel staan in mijn slaapkamer in mijn ouderlijk huis en ik merkte dat mijn kleding te strak werd. Ik was 14 of 15. Ik baalde er van en vond mezelf toen zwak en lelijk worden. Nu ik dat terugzag in mijn herinnering kon ik die jongere Bianca een beetje van die kracht om er schijt aan te hebben geven. Ik kon haar als het ware de tools geven om de situatie anders aan te pakken.

“Ina helpt mij mijn herinneringen een andere lading, een ander gevoel te laten hebben. Dat is zó fijn!”

Nu zul je je afvragen wat dat nou voor nut heeft. En eerlijk is eerlijk, Ina kan je dat veel beter uitleggen. Maar wat het voor mij doet, is dat ik kracht haal uit die ‘nieuwe’ herinnering. Ergens in mij werkt het door naar het nu. Die herinnering heeft een andere lading en dat is heel fijn. Ook om te weten dat je zelf invloed hebt op hoe je over bepaalde situaties uit het verleden denkt.

Weer een stapje dichter bij mijn echte ‘ik’. 😉

Bianca Ovaal

Liefs,
Bianca

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in:

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *