BIANCA: DOE MAAR NORMAAL

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven en haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht! 

Dat het soms heel simpel is, dat had ik al eens geschreven. Je kunt heel vaak voor de makkelijke optie kiezen, zonder het jezelf te moeilijk te maken. Maar de laatste coaching sessie met Ina slaat alles. Haha. Positief hoor. 😉

Tot op de bodem tijdens de afslank coaching

Ina houdt ervan om laagjes af te pellen. Als ik ergens antwoord op geef (waarvan ik al denk dat het heel diep gaat) dan wil Ina meer weten. Lastig, confronterend en verhelderend. Zo kwamen we erachter dat ik mezelf niet normaal vind. Geen normaal mens vind. Nou gaat het te ver om dat hier allemaal op te schrijven en te ontleden, maar waar het om draait is dat ik mezelf nooit als normaal heb beschouwd. Ik ben heel veel dingen, zoals: dik, lelijk, langzaam, apart, grappig, cynisch, stom, lief… maar normaal. Nee dat heb ik mezelf nooit gevonden. En daar lag nog een sleutel. Want door mezelf als normaal te zien, mag ik gaan geloven dat ik normaal ben. ‘Ik ben een normaal mens, hoe ik er ook uit zie’.

De oplossing zit ‘m soms in de kleinste hoekjes

Hmmm, dit is misschien wel het minst goed te volgen blog tot nu toe. Warrig en als je mij niet bent of kent, dan is het moeilijk te begrijpen denk ik. Maar wat ik wil dat jij weet is dat de oplossing naar blijvend gewichtsverlies soms in de kleinste hoekjes schuilt. Een boodschap uit het verleden. Een sleutel onder een (denkbeeldige) vloer. Niks engs hoor. Maar wel noodzakelijk voor het verloop van acceptatie en houden van jezelf.

Net als dat je met de spiegeloefening van een beoordeling van jezelf van -10 (héééél slecht) via 0 (ik vind er niks van) naar +10 gaat (wauw, ik vind mezelf leuk).

Bianca Ovaal

Liefs,

Bianca

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in.

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

Eén reactie

  1. Wat doe je of zeg je als ‘die anderen” je niet normaal of een buitenmaatje noemen? Dat vroeg ik me steeds af. Gelukkig kan ik me nu erin verdedigen ,spijtig dat ik dat vroeger nooit deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *