BIANCA: DE ONVERMIJDELIJKE DECEMBER LEKKERNIJEN

Het is alweer zover, de winkels liggen al vol met december lekkernijen. Peternoten, boterstaven, chocolade en zelfs al een verdwaald kerstkransje. Deze keer gaat het BewustSlankDagboek over overwinningen.

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven én haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht!

Verleiding

Ze liggen in augustus al in de winkel. Gelukkig lust ik geen pepernoten. Maar nu het einde van het jaar nadert is alle lekkers weer verkrijgbaar. Ik vier Sinterklaas niet, ik hou helemaal niet van dat feest, maar 1 ding gun ik mezelf wel, alleen op 5 december, gevuld speculaas. Yummie.

SuikerVRIJ

Ik ben lekkers anders gaan waarderen het afgelopen jaar. Zoals je weet ben ik gaan minderen met suiker. En dat merk je wel hoor. Niet dat ik het mis. Maar juist als ik wel iets met suiker eet, dan merk ik het. Wat doet dat rare dingen met je lijf zeg. Ik kan me er soms best beroerd door voelen.

Kijken, kijken en niet kopen

Winkelen is nog steeds een uitdaging met al dat lekkers in de schappen maar ik kan er nu een andere draai aan geven en er met veel plezier naar kijken. Gewoon kijken. Niet aankomen. Niet kopen. Gewoon kijken, langslopen en wat anders kopen.

De kick van de gezonde dingen

En ik ben elke keer weer zoooo trots op mezelf als ik de winkel uit loop met mijn gezonde eten. Echt. Ik wist niet dat dat zo’n kick kon geven. Wauw. Ik ben met iets goeds bezig voor mezelf. Met iets dat ik zelf heb gedaan. Die verandering is van binnenuit gekomen. Ja met hulp. Want anders wist ik echt niet waar te beginnen. Maar helemaal zelf heb ik de mentale stappen ook echt gezet. Ik weet 100% zeker dat het goed met me komt. Dat het nog even gaat duren, tsja, so be it. Dat maakt me niet uit. Ik ging van een groeiend gewicht, naar een afnemend gewicht. De top is bereikt en ik ga omlaag. En dat vind ik een superfijne ervaring. Dat ik het tij heb weten te keren., gezonder word en een mooiere versie van mezelf word, vanbinnen en vanbuiten.

PS wat zijn jouw lekkere, gezonde december alternatieven voor jou en jouw gezin? Ik ben superbenieuwd! Schrijf ze hieronder op en inspireer anderen 🙂

Bianca Ovaal

 

Liefs,

Bianca

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca
in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?

Schrijf je dan hieronder in:

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *