BIANCA: BEVRIJDING

Paniek, teleurstelling en frustratie… die gevoelens zijn er niet meer als ze even over de schreef gaat. Wat een bevrijding, want je snapt het: bij stress gaat die VET-knop weer aan!

Deelneemster Bianca schrijft regelmatig een blog over haar ervaringen en ondervindingen tijdens het Healthy Weight “Bewust Slank in 12 Stappen” Programma. Kijk mee over haar schouder en beleef haar tegenslagen, het dagelijks leven én haar feestmomenten tijdens de stappen die zij neemt met hulp en afslank coaching van Ina van de Hoef en haar team, op weg naar blijvend gezond gewicht!

Vorige keer schreef ik over de nieuwe klus (lees het blog hier), dat het weleens ernstige gevolgen kan hebben voor het proces. ‘De signalen: moe, lusteloos, wazig hoofd. Dat soort dingen. Als dat gaat gebeuren, dan is het eigenlijk al te laat.’ Ik werk er nu bijna 3 maanden, de dagen worden weer korter, en in het verleden was dit altijd het signaal voor: vreten. Ook van lijnen overigens want de Kerst is weer in zicht.

Dertig kilo in 8 weken

Vroeger had ik altijd de illusie dat ik in 8 weken wel 30 kg kon afvallen om in leuke kleding te passen. Hihi, als ik er nog aan terug denk moet ik er wel een beetje om lachen. Natuurlijk was ik niet realistisch en wist ik dat ook wel, maar toch. Ik had dat wel in mijn hoofd. Elk jaar was ik minimaal 5 kg zwaarder dan de Kerst ervoor. Dus kon het eigenlijk helemaal niet. Maar ja, ik was jong 😉

Nu is dat anders. Ik ga gewoon mijn gangetje. Ik ‘wacht’ niet meer tot ik ‘dun’ ben, ik doe nu gewoon wat ik leuk vind. Ik ben druk ja, maar het is geen vlucht omdat ik mezelf niet leuk vind. Sterker nog, ik heb mezelf nog nooit zo gewaardeerd als nu. Ik ben best ver gekomen in mijn leven. Ik heb heel veel dingen om dankbaar voor te zijn. En daar sta ik graag bij stil.

Suikervrij is niet pleziervrij

Het suikervrij eten is een uitdaging en gaat echt niet elke dag goed. Het ‘niet goed’ gaan is overigens geen vreetpartij, dan is het gewoon een misrekening van de ingrediënten of dat ik te zwak was voor een stukje chocolade. Maar daar kan ik heel goed mee omgaan. Ik ga gewoon weer verder met betere keuzes maken. Geen drama. Geen falen. Gewoon verder tot de orde van de dag.

Wat een verandering. Als ik er zo eens op terug kijk.

Hoe gaat het met jou? Lukt het jou ook om er geen drama van te maken als je gezwicht bent voor een taartje? Ik hoop het zo. Het is zo’n bevrijding.

Bianca Ovaal

Liefs,

Bianca

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe blogs van Bianca in haar BewustSlankDagboek worden gepubliceerd?
Schrijf je dan hieronder in:

Ja, breng me als eerste op de hoogte van een nieuw blog van Bianca!
 
Voornaam
E-mailadres *
 

 

Geplaatst in Bewust Slank Dagboek, Blog, Featured.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *